Populære norske alpinister

Det å være alpinist, betyr altså at man står på alpinski, som betyr at man står i nedoverbakke eller i et fjell. Det å være alpinist har høy status i Norge og derfor finnes det en rekke populære alpinister som vi fortsatt ser i media selv lang tid etter at de la opp. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen populære alpinister.

Kjetil André Aamodt

Dette er en alpinist som har flere medaljer fra internasjonale mesterskap enn noen annen. Vi skal ikke gå inn på alle medaljene han har, men vi kan avsløre at han har hatt hele 22 seire i verdenscupen. I tillegg har han tatt 22 NM-titler. Dette er en populær utøver som etter han la opp i 2006 har jobbet en del som kommentator på andre arrangementer rundt omkring i verden.

Lasse Kjus

Karrieren til Kjus begynte i 1994, og han la opp i 2006. I løpet av karrieren sin hadde han to totalseire i verdenscupen og 18 enkeltseire i verdenscupen. Han regnes som en av de beste alpinistene Norge har hatt i moderne tid. Han har også deltatt i en rekke Olympiske vinterleker der han har gjort det utrolig bra.

Aksel Lund Svindal

Dette er nok en favoritt hos mange. Han har holdt på fra 2002 til 2019, men han har hatt noen år der har han hatt skader og ikke kunne ha deltatt i hele sesongen. Svindal er den alpinsten som har flest seinere i verdenscupen. Han har dermed slått Aamodt som hadde rekorden på 22 seire lenge. Svindal har tatt hele 36 seire!

Dette var bare noen av de kjente norske alpinstene. Hvis du har lyst til å lære mer, er det bare å følge med på denne nettsiden, eller du kan søke på det store internettet der ute. Lykke til!