Populære norske langrennsløpere

Langrenn er en av de mest populære sporter vi har her i landet. Det er mange helter å nevne, men i denne artikkelen skal vi gå inn på noen av de aller største.

Bjørn Dæhlie

Dette er en langrennsløper som er norsk tredje mest vinnende vinter-olympier, med en karriere som begynte på 1980-tallet. Han har vunnet 8 gull i OL, ni gull i VM og han har vunnet verdenscupen sammenlagt hele seks ganger. Dette er en kar som er glad i, men også god til å vinne!

Thomas Alsgaard

Alsgaard var aktiv fra rundt 1990 til 2003. Etter en kort pause gjorde han comeback i 2007 og han la opp i 2015. I karrieren sin fikk han hele fem OL-gull, men også 6 VM-gull og han ble norgesmester hele syv ganger. Han er rett og slett flink til å holde ut! Dette er en utøver som er utrolig flink i Vintersport, men han har også bevist at han er ganske god i bilsport også.

Marit Bjørgen

Dette er en dame som virkelig har vist seg fram. Hun har åtte gullmedaljer, fire sølvmedaljer og tre bronsemedaljer. Hun er rett og slett tidenes mestvinnende vinterolympier. I tillegg har hun hele 26 medaljer i VM. Hun har deltatt i en rekke verdenscup-renn og har vunnet sammenlagt hele 4 ganger. Listen hennes fortsetter og fortsetter. Det er imponerende å se hvor mye hun har fått til sin 2002. Det å lese gjennom hennes lange karriereliste er nok en inspirasjon for mange av oss.

Dette er bare noen av de norske langrennsløperne som virkelig har gjort det godt for Norge i både inn- og utland. De er helter for mange. Grunnen til at Norge har så mange gode langrennsløpere er at konkurransen er stor og at nordmenn er født med ski på beina. Er det ikke det man sier?